Zaterdag 23 december 2023 werd in de Nico de Jeuzaal de traditionele Oliebollenrepetitie gehouden. Van even na het middaguur tot het begin van de avond was het een drukte van belang in het clubgebouw. Evenals voorgaande jaren werd deze activiteit weer bezocht door heel veel leden, ouders/verzorgers en uiteraard fans van K&G, inclusief waarnemend burgemeester Peter v.d. Velden. In dezelfde week zaten 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman in het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Zij kwamen dag en nacht namens 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland met de bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen door 24 uur per dag live radio te maken en platen te draaien tegen donaties.

Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de daaraan verwante ziekten PSMA en PLS. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek en (onderzoeks-)projecten voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor patiënten en hun naasten. Door recente technologische ontwikkelingen is de kans op een doorbraak groter dan ooit.

Omdat één van de leden van de Show and Marchingband in de familiekring is geconfronteerd met ALS, was zijn vraag of er tijdens de Oliebollenrepetitie een actie kon worden georganiseerd voor Stichting ALS Nederland. Een uiterst sympathiek initiatief waar we uiteraard geen nee tegen konden zeggen. Dankzij de fantastische medewerking van onze grafisch ontwerper werd er in een mum van tijd een bericht gemaakt voor de TV in de kantine. Via het scannen van een QR-code op het scherm konden bezoekers direct hun bijdrage overmaken. Ook werd het bericht via de diverse Whatsapp groepen gedeeld met alle leden van K&G. In de middag steeg de bijdragethermometer pijlsnel van 500 euro, naar 1.500 euro enzovoort. Uiteindelijk werd de actie afgesloten met een bijdrage van ruim 3.500 euro. Een fantastisch bedrag dat bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Zo zie je maar weer: we maken niet alleen muziek, maar zijn ook maatschappelijk betrokken, en als het nodig is trekken we de knip.

Dank aan een ieder die aan deze actie heeft bijgedragen.