Sinds 1 augustus 1994 is het podiumorkest K&G 3 een vaste waarde binnen de vereniging. K&G 3 werd opgericht als vervolg op de in oktober 1983 opgerichte en op 6 juni 1993 opgeheven “Stageband”. Een andere bezetting en muziekkeuze maken van K&G 3 een volwaardige loot van de vereniging die meerdere malen per jaar concert-optredens verzorgt.

De 48 leden van K&G 3 repeteren iedere maandagavond o.l.v. hun instructeur/dirigent René Leckie. De muziek bestaat uit musical-, film-, pop-, latin- en dansmuziek maar ballades en klassieke muziek worden ook gespeeld. De bezetting bestaat uit trompetten, trombones, baritons, bassen, saxen, dwarsfluiten, een piccolo, een basgitaar en slagwerk. De leiding van het orkest is in handen van Walter Pasma.

Het orkest bestaat grotendeels uit leden die vele jaren hun sporen hebben verdiend bij Jong K&G en de S&MB K&G, sommige al meer dan 50 en 60 jaar. Daarnaast bestaat het orkest uit leden die bij andere orkesten hun sporen hebben verdiend. Samen vele jaren muzikale ervaring en dat is te merken aan het steeds maar weer stijgende niveau van dit orkest.

 

Eén van de hoogtepunten ieder jaar is het optreden tijdens het Minikoraal in Leiden. Voorafgaand aan de 3 Oktoberfeesten zingen 3500 schoolkinderen o.l.v. “Burgemeester vd Werff” liederen die te maken hebben met Leidens Ontzet. K&G 3 verzorgd hierbij al jarenlang de muzikale begeleiding. In 2016 werd een nieuwe CD opgenomen met alle bekende liedjes van dit evenement waarbij Eric Filemon, Anneleen, Anne-Fleur, Lizette en Jochem Meyer de zang voor hun rekening hebben genomen.

Verder heeft K&G 3 in de afgelopen 25 jaar o.a. opgetreden voor Koningin Beatrix tijdens haar bezoek aan Leiden op 29 april 2000, in het Duitse Kiel tijdens de “Polizei Musikschau” in 1997, In Oostende tijdens de Nationale Taptoe België in 2018 en 2019, tijdens de 2 en 3 oktoberfeesten te Leiden, bij de opening van “Leiden Square” in Oxford en bij het afscheid van zowel burgemeester Cees Goekoop van Leiden in 1998 als van burgemeester Henri Lenferink in 2023.

Hoogtepunt was ook het optreden met de Leidse cabaretier Jochem Myjer in het AFAS Circus Theater in 2014. K&G 3 begeleide Jochem hier muzikaal bij zijn hit “La La La Leiden”. Ook leveren zij regelmatig een muzikale bijdrage in Leiden bij de dodenherdenking, de herdenking bij het Indiëmonument en bij de uitreiking van haring en wittebrood op 3 oktober en begeleide ze meerdere zangers en zangeressen zoals Theo van Es (leadzanger van popgroep “The Shoes”), Marnie Baumer, Barbara Straathof, Wesley Klein, Lily Kok, Emma Brown, Rebecca Robinson, Lodewijk van Gorp en Gerlinde Vliegenthart.

2014 - K&G 3

Aankomende optredens / Evenementen

 22/06/2024 – Concert door K&G 3 – Leiden

 05/09/2024 – Optreden in Leiden (K&G 3) – Leiden

 22/09/2024 – Optreden in Leiden (Jong K&G, K&G 3 en de S&MB) – Leiden

 03/10/2024 – Optreden in Leiden (K&G 3) – Leiden

 25/01/2025 – Nieuwjaarsconcert (S&MB, Jong K&G en K&G 3) – Leiden

OP ZOEK NAAR MUZIKALE INVULLING VOOR UW EVENEMENT?

K&G 3 heeft ervaring met concert-optredens en het begeleiden van zangers en zangeressen
Vraag informatie aan over K&G3