Bestuur & organisatie

Bestuur van K&G

Sinds 1 januari 2024 bestaat het bestuur van K&G uit een groep van vijf enthousiaste vrijwilligers die zich bijna dagelijks bezighouden met de gang van zaken rond de vereniging K&G. Naast het dagelijks bestuur (voorzitter, penningmeester en secretaris) is er een manager en een bestuurslid communicatie. Ieder bestuurslid heeft de bestuurlijke eindverantwoording over diverse commissies en projectgroepen die zelfstandig werken.

 

René Truijers

René Truijers

Voorzitter

Sander de Zee

Sander de Zee

Secretaris

Willem Bakker

Willem Bakker

Penningmeester

Christiaan Bastiaan

Christiaan Bastiaan

Manager

Jan Mosselman

Jan Mosselman

Bestuurslid Communicatie

Instructieteam

Binnen onze muziekvereniging is een uitgebreid team van instructeurs en leermeesters werkzaam, die samen de verantwoordelijkheid dragen voor de muzikale en artistieke onderdelen van K&G. Zij zorgen voor de arrangementen en composities, de choreografie en exercitie, het instuderen van de muziek en het opleiden van de leerlingen. Hieronder stellen wij ze aan u voor.

 

René Leckie (S&MB, K&G 3 en opleidingen)

René Leckie

René (1974) is werkzaam als dirigent, componist/arrangeur en trombonist, en startte zijn muzikale carrière op zevenjarige leeftijd op de trompet. Op 12 jarige leeftijd volgde hij trombonelessen bij de Streekmuziekschool te Leiden. Daarna ging hij naar de Havo voor Muziek en Dans, het Rotterdams Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Op dit moment staan de volgende orkesten onder zijn leiding, Show- & Marchingband K&G, K&G 3, Jong K&G en Harmonie Da Capo uit Lisse. In het verleden is hij dirigent geweest bij de Floraband uit Rijnsburg, Euroband Rotterdam, Rijnmondband Schiedam, Amigo Leiden en het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Verder arrangeert en componeert hij in opdracht voor diverse amateur orkesten in binnen en buitenland.

Ook schreef hij arrangementen voor o.a. de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en het Trompetterkorps van de Marechaussee. Tevens is hij werkzaam als freelance trombonist en veelgevraagd jurylid van de KNMO op de onderdelen mars en show.

Jeroen Bron

Jeroen Bron kreeg zijn eerste fluitlessen op 9-jarige leeftijd. Nadat hij zijn VWO-diploma behaalde aan de jong-talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium behaalde hij het diploma Docerend Musicus bij Rien de Reede (oud K&G’er) en Thies Roorda. Daarna studeerde hij bij Emily Beynon en behaalde in 1999 het diploma Uitvoerend Musicus. Jeroen treedt regelmatig op als solist en in diverse ensembles en heeft ruim 10 jaar ervaring als remplaçant bij diverse Nederlandse beroepsorkesten waaronder het Concertgebouworkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Al tijdens zijn studie is Jeroen zich gaan specialiseren in het lesgeven aan jonge getalenteerde fluitisten en sinds 1999 is hij werkzaam als docent fluit op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op zowel jong KC als het HBO. Verder is hij als docent, dirigent en arrangeur sinds de oprichting in 2009 verbonden aan de Nederlandse Fluit Academie (Neflac) en geeft hij les in zijn eigen lespraktijk, waarbij hij zich vooral richt op het verbeteren van de aansluiting van het reguliere muziekonderwijs op een conservatoriumstudie.

Jeroen is sinds 2000 aan K&G verbonden als docent voor de opleidingen op piccolo en dwarsfluit en sinds 2005 ook actief als houtinstructeur en arrangeur bij de Show- & Marchingband.

Jeroen Bron (S&MB en opleidingen)
Martijn Vogelaar (S&MB)

Martijn Vogelaar

Martijn Vogelaar (Voorschoten 1976) begon op 8-jarige leeftijd met zijn eerste trommellessen bij muziekvereniging Laurentius in Voorschoten. Na een auditie en diverse keuringen begon hij in januari 1998 aan zijn avontuur bij het Korps Mariniers. Van 2006 tot 2009 heeft hij gewerkt als teamlid trainingsstaf bij de 32e compagnie en als ceremonieel adviseur Caribisch gebied. In die tijd woonde hij op Aruba. Inmiddels is hij bij de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers is Martijn verantwoordelijk voor de Steelband en de groep operationele Tamboers. Ook schrijft hij de choreografie voor de muzikale shows van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Tamboers en Pijpers. In de burgermuzieksector schrijft Martijn choreografieën, slagwerkmuziek en geeft hij trommelworkshops. In 2018 heeft hij als Southern Percussion Ambassador een eigen lijn trommelstokken geïntroduceerd.

Martijn Vogelaar is in de wereld van marsmuziek geen onbekende want als tamboerinstructeur was hij o.a. actief bij verenigingen in Leiden, Zoeterwoude en Delft. Na 6 intensieve jaren met mooie resultaten bij Amigo – Leiden, was het Ed Oosterom die hem polste voor het aangaan van een nieuwe uitdaging bij K&G. De ambitie om de slagwerkgroep van K&G op hoog niveau te houden spreekt voor zich. Samenspel en het verbeteren van het individu staan daarbij voorop. Samen met de overige leden van het instructieteam, is het verfijnen van de leerlijn van leerlingen tot en met de Show- en Marchingband een mooie uitdaging. Martijn Vogelaar volgt Ed Oosterom op die 18 jaar als slagwerkinstructeur aan K&G was verbonden.

Rik Boelee

Rik Boelee is sinds 1971 lid van K&G en heeft bij Jong K&G en de Show- & Marchingband gespeeld op trompet. Rik gaf van 1983 tot 2014 leiding aan Jong K&G en was daar koper-, mars- en showinstructeur en choreograaf. Na een “stageperiode” van drie jaar, met als afsluiting het schrijven van de choreografie van de Phil Collinsshow, is Rik sinds 2005 ook de choreograaf van de Show- & Marchingband.

In de muziekwereld is Rik al lang geen onbekende meer en heeft hij instructie gegeven aan en shows geschreven voor diverse binnen- en buitenlandse orkesten.

In 2016 is Rik vanwege zijn verdienste voor K&G als instructeur, juniorenleider en K&G kampleider door K&G benoemd als ere-lid.

Rik Boelee (S&MB en Jong K&G)

Michel Lugtigheid

Michel Lugtigheid is sinds 12 mei 1990 lid van K&G. Tot op heden is hij lid als slagwerker bij de Show- & Marchingband.

Michel is op zijn 7e begonnen met trommelen bij K&G. Daarnaast is hij ook lid geweest van Trommelgroep West Nederland. Tijdens zijn opleiding praktische- en kinderpsychologie is Michel sinds 1999 begonnen als Instructeur Opleidingen. Na twee jaar staat van dienst is hij in 2001 Tamboer/slagwerk Instructeur geworden bij Jong K&G. Na zestien succesvolle jaren is Michel vanaf 2017 ook aangesteld als Exercitie Instructeur/Choreograaf bij Jong K&G.

Naast de instructie van Jong K&G, houdt Michel zich binnen de vereniging o.a. ook bezig met opleidingen en ledenwerving.

Bob van Kesteren (Jong K&G)

Bob van Kesteren

Bob van Kesteren (1990) is sinds oktober 1997 lid van K&G waar hij zijn opleiding begon op piccolo. Hij heeft bij Jong K&G gespeeld van 2000 tot en met 2006 en is sindsdien fluitist bij de Show- and Marchingband. Van 2012 tot en met 2018 gaf hij les aan leerlingen en is sinds 2017 als houtinstructeur aangesloten bij het instructieteam van Jong K&G. Verder gaat Bob sinds 2015 mee als staflid van het K&G kamp en is sinds 2018 KC van het kamp.

 

Dennis Hazenoot (1988) is een Nederlands componist van zowel concertwerken als muziek voor media. Hij studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde zijn Bachelor in Compositie aan het Utrechts Conservatorium.

Tijdens het master-programma Composing for Film aan het Conservatorium van Amsterdam werkte Dennis intensief samen met studenten van de Nederlandse Filmacademie. Hij componeerde de muziek voor diverse producties, waarvan Sacred Defense werd genomineerd voor de 41st Student Academy Awards. Gedurende en na deze opleiding profileerde Dennis zich als een veelzijdig en betrouwbaar componist die in staat is om onder strakke schema’s te werken en zijn muziek in dienst stelt van de film.

Inmiddels heeft Dennis diverse concertwerken, arrangementen en filmprojecten op zijn naam staan. Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met het componeren van concertwerken. Hij werkt nu aan het afronden van zijn 1ste symfonie.

Iwan Wiering (trompet-docent)

Iwan Wiering

Trompettist Iwan Wiering (1973) startte zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd bij Drum- & Showband Adest Musica uit Sassenheim.

Iwan studeerde in 1999 af als Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium (het huidige Codarts). Reeds tijdens deze studie begon hij met arrangeren, lesgeven en dirigeren. Na zijn studie werkte Iwan 12 jaar als solo-trompettist bij het Orkest Koninklijke Marechaussee (OKMar). Momenteel is Iwan bij verschillende muziekverenigingen werkzaam als dirigent en docent koperen blaasinstrumenten. Verder arrangeert hij in opdracht muziek voor blaasorkesten in alle mogelijke samenstellingen.

Sinds februari 2017 is Iwan trompetdocent bij de K&G University.

Kijk ook eens op zijn website

Instructie door de jaren heen:

In de afgelopen jaren zijn er veel instructeurs (dirigenten) geweest die zich voor de orkesten van K&G hebben ingezet. Een aantal van hen kwamen uit eigen gelederen, sommige hiervan vielen in als de beroepsinstructeurs er niet waren. Deze beroepsinstructeurs waren voorheen altijd in dienst van de Koninklijke Militaire Kapel (*) of de Koninklijke Marinierskapel (**). Hier een overzicht van deze instructeurs.

Mondorgelclub:
1928 – 1949 – Henk Roman – (mondorgels/pijpers)
1934 – 1938 – J.G. Wakka – (tamboers)
1938 – 1958 – Henk Sasburg – (tamboers)
1949 – 1952 – Jo van Leeuwen – (mondorgels/pijpers)

Drum-, Pijper- en Trompetterkorps:
1951 – 1965 – H.M. Schwedler** – (tamboers/koper)
1952 – 1952 – Dhr. Breuseker** – (tamboers)
1952 – 1952 – Bob v.d. Tuijn** – (tamboers)
1952 – 1955 – J.D. van Dijk – (houtgroep)
1952 – 1952 – H. van Kapel** – (tamboers)
1953 – 1958 – Lambert de Visser – (tamboers)
1954 – 1957 – A.J. Peetoom* – (houtgroep)
1956 – 1967 – J.H. Bosveld* – (koper)
1965 – 1968 – Ben v.d. Pluijm* – (koper)
1966 – 1967 – Dhr. Beekmans** – (tamboers)
1967 – 1970 – Peter Masseurs** – (koper)
1970 – 1972 – Freek Mestrini** – (koper)
1972 – 1973 – H. Lemmens** – (koper)

Drum-, Pijper- en Trompetterkorps & Jong K&G:
1954 – 1958 – Lambert de Visser – (tamboers)
1957 – 1975 – Herman Freijsen** – (alg. muzikale leiding/exercitie/arrangementen)
1966 – 1975 – Dhr. De Jong** – (tamboers)

Jong K&G:
1973 – 1975 – Nico de Jeu** (koper/muzikale leiding)
1974 – 1975 – Joop Peters** (houtgroep)
1975 – 1984 – Rinus Vuijk** (tamboers)
1975 – 1985 – Tom de Beer – (houtgroep)
1975 – 1983 – Frank van Spronsen – (tamboers)
1975 – 1986 – Paul v.d. Bos – (koper)
1983 – 2014 – Rik Boelee – (alg. muzikale leiding/koper/choreografie/exercitie)
1983 – 1985 – René Truijers – (tamboers)
1985 – 1989 – Hans v.d. Giezen – (houtgroep)
1985 – 1993 – Jacques Boelee – (tamboers)
1989 – 2015 – Hans Vonk – (houtgroep/muzikale leiding/exercitie)
1993 – 2001 – Ben Dijkgraaf – (tamboers)
2001 – heden – Michel Lugtigheid – (tamboers)
2014 – 2022  – Dennis Hazenoot – (alg. muzikale leiding)
2014 – 2016 – Edwin Muijen – (choreografie/exercitie)
2016 – 2017 – Rik Boelee – (choreografie/exercitie)
2017 – heden – Michel Lugtigheid (choreografie/exercitie)
2017 – heden – Bob van Kesteren (houtgroep)
2022 – 2022 – Dennis Slimmers (Koper)
2022 – 2023 – René Leckie (alg. muzikale leiding – tijdelijke functie)
2023 – 2023 – Jasper v.d. Ven (alg. muzikale leiding)
2024 – heden – Dennis Hazenoot (muzikale leiding)
2023 – heden – René Leckie (muzikale leiding)

Superkids en Kids Korps (K&G University):
2014 – 2017 – Gerben Kralt (trompetdocent)
2016 – 2017 – Sandra van Luijtelaar (opleidingen)
2017 – heden – Iwan Wiering (trompetdocent)
2023 – 2023 – Jesse Leckie (Kids Korps)
2023 – heden – Jitske Hoogenboom (Superkids)
2023 – heden – Yesper Monfils (Kids Korps)

Stageband K&G:
1983 – 1993 – Joop Peters** – (algehele muzikale leiding)

K&G 3:
1994 – heden – René Leckie – (algehele muzikale leiding)

Show- & Marchingband:
1973 – 1990 – Nico de Jeu** – (alg. muzikale leiding/koper/arrangementen)
1974 – 2005 – Joop Peters** – (houtgroep/muzikale leiding)
1975 – 2005 – Marinus Vuijk** – (tamboers/choreografie/exercitie)
1986 – 1986 – Cor v.d. Horst** – (tamboers, i.v.m. afwezigheid dhr. Vuijk)
1990 – 1997 – Peter Kleine Schaars** – (alg. muzikale leiding/koper/arrangementen)
1997 – 2004 – René Leckie – (alg. muzikale leiding/koper/arrangementen-koperinstructie)
1997 – 1997 – Arjan v.d. Dussen** – (tamboers, i.v.m. afwezigheid dhr. Vuijk)
2001 – 2018 – Edgar Oosterom** – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen-tamboerinstructie)
2004 – 2019 – Peter Kleine Schaars – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen-koperinstructie)
2004 – 2005 – Dirkjan de Boer – (koper)
2003 – heden – Rik Boelee – (choreografie/exercitie)
2005 – 2007 – John Curfs** – (muzikale leiding/koper/arrangementen)
2005 – heden – Jeroen Bron – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen-houtinstructie)
2006 – 2006 – Dennis Smits** – (tamboers, i.v.m. afwezigheid Edgar Oosterom)
2007 – 2014 – Matthijs Kruik – (koper/arrangementen)
2012 – heden – René Leckie – (Algehele muzikale en artistieke leiding/arrangementen)
2018 – heden – Martijn Vogelaar** – (tamboers)

1937 - Dirigent Jo van Leeuwen
1982 - Mixage LP bij Mirasound met o.a. Nico de Jeu en Joop Peters
2000 - Overleg tussen Marinus Vuijk en Tom de Beer tijdens CD opname
2015 - René Leckie tijdens repetitie met Justine Pelmelay
2015 - René Leckie in gesprek met Tjeerd Haasbroek
2016 - Sandra van Luijtelaar aan het werk met de Superkids