Jong K&G is opgericht op 1 april 1954 en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een toonaangevend jeugdorkest in binnen- en buitenland. De jongens, variërend van 9 tot 16 jaar, treden op tijdens taptoes en optochten én draaien hun hand ook niet om voor een concert. Jong K&G staat bekend om zijn karakteristieke K&G-geluid, exercitie en hun muzikaal hoog niveau. De instructie is in handen van René Leckie, Dennis Hazenoot, Michel Lugtigheid en Bob van Kesteren. De tambour-maître van Jong K&G is Brent Trippenzee.

Jong K&G is vier keer naar de Engelse stad Oxford geweest waarbij zij verschillende optredens in het kader van de stedenband Leiden-Oxford hebben verzorgd. In de loop der jaren zijn er diverse singles en mini-CD’s uitgebracht en worden de marsen én shows van Jong K&G regelmatig vernieuwd om zo de jonge muzikanten steeds weer uit te dagen tot een hoog niveau.

Successen op concoursen

Jong K&G heeft de afgelopen jaren viermaal deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours. In 2001 behaalde dit jeugdorkest de hoogste internationale onderscheiding bij de mars-wedstrijden in de Star Division en lieten daarmee menig seniorenorkest achter zich (zie voor meer informatie de pagina “Wereld Muziek Concours“). Op meerdere nationale concoursen heeft Jong K&G diverse prijzen in de wacht gesleept (zie voor meer informatie de pagina “Concoursen“).

Repetities

Jong K&G repeteert op elke woensdagavond van 18.45 tot 20.15 uur en op zaterdag van 11.30 tot 14.15 uur. Deze repetities vinden plaats in het clubgebouw van K&G of op één van de buitenlocaties waar K&G gebruikt van maakt.

Wil je meer weten over Jong K&G? Klik dan op deze link.

Tamboermaître Brent Trippenzee

Aankomende optredens

<p> 24/08/2024 – Optreden in Vollenhove (Jong K&G) – </p><p> 22/09/2024 – Optreden in Leiden (Jong K&G, K&G 3 en de S&MB) – Leiden</p><p> 02/10/2024 – Optreden in Leiden (Jong K&G en de S&MB) – Leiden</p><p> 03/10/2024 – Optreden in Leiden (Jong K&G en de S&MB) – Leiden</p><p> 03/11/2024 – Foto- en filmmiddag (Jong K&G en Reünie-orkest) – Leiden</p><p> 25/01/2025 – Nieuwjaarsconcert (S&MB, Jong K&G en K&G 3) – Leiden</p><p> 02/10/2025 – Optreden in Leiden (Jong K&G en de S&MB) – Leiden</p>
2016 - Jong K&G tijdens streefparade in Delft

OP ZOEK NAAR MUZIKALE INVULLING VOOR UW EVENEMENT?

Jong K&G heeft ervaring met taptoe's, optochten, stadionoptredens en meer
Vraag informatie aan over Jong K&G