De Show- and Marchingband K&G, het paradepaardje van de vereniging, is opgericht in 1928 als mondorgelclub, in de loop der jaren omgevormd tot een tamboer-, pijper- en trompetterkorps en sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een orkest met een bezetting van trommels, slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, saxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. 

De ongeveer 70 leden in de leeftijd van 16 t/m 52 jaar repeteren tweemaal in de week o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit René Leckie, Jeroen Bron en Martijn Vogelaar (allen instructeur/arrangeur) en Rik Boelee (choreografie en exercitie) en tijdens de optredens staat het orkest o.l.v. tamboermaître Justin Heemskerk. Het repertoire bestaat momenteel uit stevige marsen (Engels, Oost-Europees, Amerikaans en Nederlands) voor op straat, showmuziek (thema: “Rock Solid” en “The Show Must Go On”), finale- en concertwerken. 

Het orkest heeft in zijn 95-jarige bestaan deelgenomen aan vele optochten, defilés en taptoes in binnen- en buitenland en waren diverse malen te zien tijdens tv optredens / Tv uitzendingen (o.a. Opening Nederland 3, André van Duijn show, Kerstshow met André van Duijn en Simone Kleinsma, 5 mei Bevrijdingsconcert, Koninginnedag in Leiden, Mini Voetbal Show, Taptoe Breda, Eén van de Acht en de Supriseshow). Ook traden zij een aantal maal op voor leden van het Koninklijk huis, o.a. bij het huwelijk van kroonprins Willem Alexander met prinses Máxima en voor de toenmalige president van de USA, de heer Bush sr., tijdens diens bezoek aan Leiden.

In hun van het United States Marine Corps afgekeken uniformen staan de leden van de Show- and Marchingband garant voor perfecte optredens in binnen- en buitenland. Het publiek weet dit altijd te waarderen met veel applaus en het is dan ook niet verwonderlijk dat K&G regelmatig teruggevraagd wordt bij de diverse evenementen. Het stevige geluid is inmiddels bij velen van u bekend en zal met de inzet van leden en instructie nog vele jaren te beluisteren zijn. 

WERELD MUZIEK CONCOURS (WMC)

K&G heeft sinds 1962 twaalfmaal deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, een vierjaarlijks evenement waarbij tientallen orkesten vanuit de hele wereld met elkaar de strijd aangaan voor de felbegeerde WMC titels bij o.a. de mars- en showwedstrijden.
Bekijk hier de resultaten

Aankomende optredens

 16/06/2024 – Optreden in Den Bosch (S&MB) – 's Hertogenbosch

 22/06/2024 – Optreden in Groessen (S&MB) – 

 29/06/2024 – Optreden in Den Haag (S&MB) – Den Haag

 06/07/2024 – Optreden in Brugge (B) (S&MB) – Brugge

 07/09/2024 – Optreden in St. Niklaas (Bel.) (S&MB) – 

 14/09/2024 – Optreden in Vlaardingen (S&MB) – 

 17/09/2024 – Optreden in Roelofarendsveen (S&MB) – 

 21/09/2024 – Optreden in Ede (S&MB) – 

 22/09/2024 – Optreden in Leiden (Jong K&G, K&G 3 en de S&MB) – Leiden

 02/10/2024 – Optreden in Leiden (Jong K&G en de S&MB) – Leiden

Speakertekst show 1
“The Show Must Go On”

Speakertekst show 2
“Rock Solid” 

PR foto’s S&MB

OP ZOEK NAAR MUZIKALE INVULLING VOOR UW EVENEMENT?

De K&G Show- & Marchingband heeft ervaring met taptoe's, optochten, stadionoptredens en meer
Vraag informatie aan over de Show- & Marchingband