De Show- and Marchingband K&G

De Show- and Marchingband K&G, het paradepaardje van de vereniging, is opgericht in 1928 als mondorgelclub, in de loop der jaren omgevormd tot een tamboer-, pijper- en trompetterkorps en sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een orkest met een bezetting van trommels, slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, saxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. 

De ongeveer 70 leden in de leeftijd van 16 t/m 52 jaar repeteren tweemaal in de week o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit René Leckie, Jeroen Bron en Martijn Vogelaar (allen instructeur/arrangeur) en Rik Boelee (choreografie en exercitie) en tijdens de optredens staat het orkest o.l.v. tamboermaître Justin Heemskerk. Het repertoire bestaat momenteel uit stevige marsen (Engels, Oost-Europees, Amerikaans en Nederlands) voor op straat, showmuziek (thema: “Rock Solid” en “The Show Must Go On”), finale- en concertwerken.  

Het orkest heeft in zijn 95-jarige bestaan deelgenomen aan vele optochten, defilés en taptoes in binnen- en buitenland en waren diverse malen te zien tijdens tv optredens / Tv uitzendingen (o.a. Opening Nederland 3, André van Duijn show, Kerstshow met André van Duijn en Simone Kleinsma, 5 mei Bevrijdingsconcert, Koninginnedag in Leiden, Mini Voetbal Show, Taptoe Breda, Eén van de Acht en de Supriseshow). Ook traden zij een aantal maal op voor leden van het Koninklijk huis, o.a. bij het huwelijk van kroonprins Willem Alexander met prinses Máxima en voor de toenmalige president van de USA, de heer Bush sr., tijdens diens bezoek aan Leiden.

In hun van het United States Marine Corps afgekeken uniformen staan de leden van de Show- and Marchingband garant voor perfecte optredens in binnen- en buitenland. Het publiek weet dit altijd te waarderen met veel applaus en het is dan ook niet verwonderlijk dat K&G regelmatig teruggevraagd wordt bij de diverse evenementen. Het stevige geluid is inmiddels bij velen van u bekend en zal met de inzet van leden en instructie nog vele jaren te beluisteren zijn. 

Justin Heemskerk

Justin Heemskerk

Tamboermaître van de S&MB

Speakertekst show 1
“The Show Must Go On”

Speakertekst show 2
“Rock Solid” 

PR foto’s S&MB

Wereld Muziek Concours

K&G heeft sinds 1962 twaalfmaal deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, een vierjaarlijks evenement waarbij tientallen orkesten vanuit de hele wereld met elkaar de strijd aangaan voor de felbegeerde WMC titels bij o.a. de mars- en showwedstrijden. Sinds de eerste deelname in 1962 heeft het seniorenorkest van K&G hier vele prijzen gewonnen, te weten:

 • 1962: 1e prijs bij de marswedstrijd (gouden medaille)
 • 1966: Hoogste Nationale en Internationale onderscheiding bij de marswedstrijd (2 vaandels en 2 gouden medailles)
 • 1978: 1e prijs marswedstrijd en 1e prijs showwedstrijd (2 gouden medailles)
 • 1985: Nationaal kampioen showwedstrijden en 1e prijs marswedstrijd (1 vaandel, 1 dagprijs (paukje) en 2 gouden medailles)
 • 1989: Hoogste Internationale onderscheiding marswedstrijd en 1e prijs showwedstrijd (1 vaandel, 1 paukje en 2 gouden medailles)
 • 1993: Hoogste Internationale onderscheiding showwedstrijd en 1e prijs marswedstrijd (1 vaandel, 1 paukje en 2 gouden medailles)
 • 1997: Wereldkampioen mars en show (2 vaandels, 2 paukjes en 2 gouden medailles)
 • 2001: WMC titels mars en show (2 vaandels, 2 paukjes en 2 gouden medailles)
 • 2005: WMC titels mars en show (2 vaandels, 1 paukje en 2 gouden medailles)
 • 2009: WMC titel show, 1e prijs marswedstrijd en publieksprijs (1 vaandel, 1 paukje, 1 gouden medaille, 1 zilveren medaille, een sculptuur en een zilverkleurige trom)
 • 2013: WMC titel mars, 1e prijs showwedstrijd (1 vaandel, 1 gouden medaille en 1 paukje)
 • 2017: 2e plaats bij de marswedstrijd en 5de plaats bij de showwedstrijd (2 gouden medailles)
 • 2022: 2e plaats bij de marswedstrijd en een 4de plaats bij de showwedstrijd (2 gouden medailles, 3 paukjes en een tamboermaître prijs)

De “dubbel” bij drie edities is tevens een unicum in de historie van het WMC. De 13 vaandels, 24 oorkondes, 13 dag/publieksprijzen, 23 gouden medailles en 1 zilveren medaille zijn, naast de vele prijzen die gewonnen zijn tijdens deelnames aan andere concoursen, allen te bewonderen in het clubgebouw van K&G. N.a.v. de prestaties op het WMC 2005 heeft de Show- and Marchingband het “Sudler Shield” gewonnen, een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door de Amerikaanse John Phillip Sousa Foundation. 

Show- and Marchingband in concert

Uniek concert Vele bekende musici zijn hun muzikale loopbaan ooit begonnen bij Chr. Muziekvereniging K&G. Dat was de aanleiding om met medewerking van twee bekende solisten op zaterdag 6 april a.s. een uniek concert te organiseren in de Stadsgehoorzaal in Leiden....

Nieuwe CD’s

M.i.v. 22 april jl. heeft K&G weer twee nieuwe CD's toegevoegd aan hun lange lijst met geluidsdragers (totaal 31 stuks). De CD 'Back On Track' bevat naast marsen ook enkele ballads en concertwerken en de CD 'The Show Must Go On' bevat de mars- en showmuziek wat...

Aankomende optredens

 03/03/2024 – Optreden in Keulen (D) (S&MB) – Köln

 06/04/2024 – Concert S&MB – Leiden

 20/04/2024 – Seizoensopening (S&MB, Jong K&G en K&G 3) – Leiden

 27/04/2024 – Optreden in Katwijk (S&MB) – Katwijk

 18/05/2024 – Optreden in Hamont (B) (S&MB) – 

 22/06/2024 – Optreden in Groessen (S&MB) – 

 29/06/2024 – Optreden in Den Haag (S&MB) – Den Haag

 06/07/2024 – Optreden in Brugge (B) (S&MB) – Brugge

 21/09/2024 – Optreden in Ede (S&MB) – 

 02/10/2024 – Optreden in Leiden (Jong K&G en de S&MB) – Leiden

2016 - De S&MB tijdens Taptoe Delft

Op zoek naar muzikale invulling voor uw evenement?

De K&G Show- & Marchingband heeft ervaring met taptoe's, optochten, stadionoptredens en meer
Vraag informatie aan over de Show- & Marchingband