Jong K&G

De jeugd heeft de toekomst

Wil jij een instrument leren spelen? Wil je nieuwe vriendjes leren kennen? Wil jij meespelen met de allerbeste muziekvereniging? Ga jij voor een fantastische tijd waarin je dit allemaal kan beleven en ook nog eens heel veel plezier kan hebben? Dan moet je bij K&G zijn!

We hebben een eigen muziekopleiding, de K&G University, waar je elke week les krijgt van een vaste muziekdocent. Die helpt je om eerst muzieknoten te leren lezen en natuurlijk je instrument goed te leren kennen. Als je dat onder de knie hebt leer je door om muziekstukken te leren spelen en werken we aan goede techniek. Misschien weet jij ook al welk instrument je later wilt spelen? Bij K&G kan je bijvoorbeeld kiezen uit trompet, bariton, trombone, piccolo, dwarsfluit en trommel. Er zit dus altijd wel een instrument bij dat jij leuk vindt, kom gerust een keer bij ons langs om te kijken welk instrument er bij jou past!

Naast het bespelen van een instrument leren wij je natuurlijk ook marcheren, want dat is moeilijker dan je denkt! Door het leren marcheren kun je, als je bij Jong K&G gaat spelen, snel meelopen met het marcheren en gaat het aanleren van de shows ook een stuk makkelijker. Dat doen we iedere zaterdagmorgen bij ons clubgebouw, ook op zaterdag oefent ons Kidskorps. Het Kidscorps is de eerste stap die je gaat zetten in het leren samen spelen! Je leert daar met een groepje leerlingen, van hetzelfde niveau, bekende muziek spelen zoals bijvoorbeeld Villa Volta van de Efteling of Dark Horse van Katy Perry.

Als je de opleiding bijna hebt afgerond en je je instrument goed kan bespelen en kan marcheren, dan mag je naar Jong K&G en beleef je pas echt stoere avonturen: mooie optredens in binnen- én buitenland of optredens samen met de Show- and Marchingband. We lopen mee met optochten, taptoes en geven shows. En 1 keer per jaar spelen alle muzikanten van K&G samen tijdens de Oliebollenrepetitie. Bij elkaar zijn we dan soms met wel 150 muzikanten! Weet jij een reden waarom je geen lid van K&G zou willen worden? Wij niet want: Bij K&G haal je het beste uit jezelf en weten we zeker dat je een fantastische tijd zal hebben!

 

Jong K&G bij Molen de Valk in Leiden
Jong K&G tijdens een 3 Oktober-optocht

Bij K&G maak je vriendjes voor het leven

Naast een goede muziekopleiding organiseren wij ook veel leuke activiteiten speciaal voor onze jeugdleden. Wat dacht je van een filmavond (met popcorn natuurlijk!), een game-avond, een casinoavond of het jaarlijkse K&G-kamp.  K&G ook een eigen Jeugdhonk. Daar kan je lekker chillen, een spelletje spelen, gamen of tafelvoetballen met je K&G vriendjes. Dit jaar is ons clubgebouw voor deze activiteiten ook geopend tijdens de schoolvakantie!  Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer kijken bij ons of schrijf je in voor een proefles (de eerste 10 lessen zijn nu gratis!).

Voor meer informatie: opleidingen@kengleiden.nl