10 APRIL “OPEN MUZIEK MIDDAG”

Tijdens de Leidse Kindermuziek week opent K&G Leiden haar deuren op woensdag 10 april voor de “Open Muziek Middag”!

Deze middag staat volledig in het teken van het ontdekken van de wondere wereld van muziek en het leren bespelen van diverse muziekinstrumenten. Pak een instrument en speel mee, leer ritmes en leer de eerste stappen in het lezen van noten. Dit wil je natuurlijk niet missen dus meld je meteen aan en doe mee met onze muzikale workshops en dan zul je zien dat muziek maken echt een feest is!

Aanmelden via: https://verwonderomdehoek.nl/activiteiten/open-muziek-middag-2024-1/

12 APRIL “SPEEL MEE MET JONG K&G”

Op vrijdagavond 12 april nodigt K&G jou graag uit voor een spetterende avond vol muzikaal plezier tijdens “Speel mee met Jong K&G”!

Tijdens deze bijzondere avond krijgen alle kinderen tussen de 5 en 16 jaar de kans om deel te nemen aan het junioren orkest van K&G. Of je nu een doorgewinterde muzikant bent of graag een muziekinstrument zou willen leren spelen, deze avond is speciaal voor jou!

Je kunt meespelen op verschillende muziekinstrumenten die wij voor je klaar hebben liggen of je neemt je eigen instrument mee. Uiteraard gaan we eerst oefenen en daarna samen met Jong K&G spelen we het dak eraf met bekende nummers zoals Believer en nog veel meer!

Laat ons even weten of je komt, zodat we alles klaar kunnen zetten voor een geweldige avond waarin we de noten laten swingen!

Aanmelden via: https://verwonderomdehoek.nl/activiteiten/speel-mee-met-jong-k-g-1/

13 APRIL “GRATIS PROEFLESSEN”

Als sluitstuk van de Leidse Muziekweek organiseert muziekvereniging K&G op zaterdag 13 april een ochtend vol gratis proeflessen!

Vanaf 9:00 is iedereen welkom om te komen kijken hoe het er in onze jeugdopleiding aan toegaat. Kom kijken hoe onze jongens op de zaterdagochtend musiceren en marcheren, wij geven elke zaterdag groepslessen maar ook individueel.

Weet jij al welk instrument je wilt uitproberen tijdens de gratis proefles? Mail naar opleidingen@keng-leiden.nlen laat het ons weten dan leggen wij het instrument van je keuze klaar. Je kan kieze uit: trompet, bariton, saxofoon, piccolo, dwarsfluit, trommel of trombone. De gratis proeflessen worden gegeven tussen 9:00 t/m 12:00 uur.

Onze lessen worden gegeven door zowel professionals als spelende leden, dus het is altijd gezellig druk op de zaterdagochtend. Al onze docenten staan klaar voor het beantwoorden van vragen of het geven van een rondleiding door ons muziekgebouw. Dus ook voor ouders is deze ochtend zeker leuk om bij aanwezig te zijn. We vinden het gezellig als u mee komt. De koffie staat klaar!

Naast muzieklessen is er ook ieder zaterdagochtend: Superkids! Een lesuurtje voor de allerkleinste jongens tussen de 5 en 7 jaar oud. Een fantastisch programma waarin we samen spelenderwijs muziek maken. Ook hiervoor bieden wij op zaterdag 13 april een gratis proefles aan! Deze les is van 9:30 tot 10:15 uur.

Aanmelden? Mail naar: opleidingen@keng-leiden.nl

Kan je toevallig 13 april niet? Geen probleem! Elke zaterdagochtend worden er lessen gegeven en kan je gewoon binnenlopen om een kijkje te nemen. Ook dan is er altijd iemand aanwezig die je vragen kan beantwoorden en kunnen we kijken wanneer we uw gratis proefles kunnen geven.