M.i.v. 1 januari a.s. moeten alle vrijwilligers bij K&G een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben. Vooral de vrijwilligers die met onze jeugd te maken hebben zijn verplicht een VOG te hebben. Denk hierbij aan leermeesters, kampstaf, ledenwerving, instructie en leiding junioren.

Verder zijn vrijwilligers die bestuurstaken uitvoeren, en zij die met girale of contante gelden te maken hebben, ook verplicht om een VOG te hebben. Dat zijn dus ook alle barmedewerkers.

Voor die laatste groep is het ook verplicht om m.i.v. 1 januari a.s. een ‘Instructie Verantwoord Alcohol schenken’ gevolgd te hebben. Alleen met dit certificaat mogen zijn bier schenken en verkopen. Dit geldt zowel in de kantine als tijdens de busreizen naar en van optredens. De behaalde certificaten en VOG’s worden opgeslagen in onze administratie en een lijst met IVA-gecertificeerde komt in onze kantine te hangen.

Heb je als vrijwilliger bovenstaande nog niet geregeld? Zorg dan dat dit voor 1 januari a.s. in orde gemaakt wordt. Neem hiervoor contact op met voorzitter@kengleiden.nl